Historier fra det virkelige liv

Når vi arbejder med det overordnede mål at gøre en forskel i menneskers liv, er det en fornøjelse at se unge mennesker vokse i kraft af en uddannelse og mere selvværd. GROW er fuld af gode historier om mennesker, der har taget et aktivt valg om at udvikle sig og dermed trådt ind i en mere lovende fremtid. Her et par gode eksempler.

Mikes liv blev ændret radikalt

 

“Jeg havde den forkerte levevej dengang. Så den mulighed jeg fik hos Persolit, var det allerbedste, jeg kunne gøre. Det var min vej væk fra kriminalitet.”

 

 

 

Morten gik fra flexjob til læreplads

 

“Jeg kom væk fra udsigten til førtidspension og kriminalitet. Mit flexjob blev til en læreplads med et godt arbejdsmiljø, imødekommenhed og kammeratskab. Jeg fik pludselig noget at stå op til. Jeg rejste mig”.

 

 

I dag er Søren en respekteret mand

 

“Et broget liv med alkohol og en diagnose var min hverdag. Jeg er blevet nedgjort og har følt, at der ikke er plads til ”sådan en som mig”. Så skiftede jeg læreplads. Med råd, vejledning, gensidig respekt og fællesskab, har jeg nu fået troen på mig selv. Det er en rigtig god følelse”.

 

 

Lærepladsen blev vejen ud af hash og ballade

 

“Jeg synes, det er pisse fedt. Jeg elsker at rode i metal. I starten havde jeg lidt svært ved at komme op om morgenen, men hvis man har gode kollegaer, vil man jo gerne afsted på arbejde. Min far har siddet i fængsel en del gange i løbet af min barndom. Det har selvfølgelig sat spor i mit liv. Det her er meget mere end arbejde, det er lidt som én stor familie”.

Jonas Sinkbæk Pedersen bliver færdig som udlært smed 5/8-22.

For Aksel er der skabt balance i en åben og anerkendende arbejdskultur

 

“Jeg er super glad og stolt. Jeg har fået en læreplads, hvor jeg udfordres, høres og ses, og hvor der er plads til at fejle – det er jeg ikke vant til. Det har styrket mig håndværksmæssigt og personligt, og hjulpet mig ud af en depression”.

 

 

Jonas fik en ny chance. Et nyt liv!

 

“Jeg gik fra praktik til en læreplads allerede inden endt afsoning. Jeg er kun blevet mødt med anerkendelse og en tro på mine evner. Der hersker gensidig respekt og tillid, hvilket har gjort mig endnu mere motiveret, ihærdig, vedholdende og arbejdsom. Jeg har fået en ny chance, og den griber jeg”.

 

 

For Jacob er misbrug skiftet ud med lyse fremtidsudsigter

 

“Der er ingen tvivl. Uden mit arbejde at stå op til hver morgen, så havde jeg stadig været misbruger. Jeg har nu været ude af mit misbrug i 1 år og er netop blevet tilbudt en læreplads som klejnsmed. Jeg har takket ja. Fremtiden ser lys ud”.