Grow & Give Steel i medierne

Job reddede hans liv

– Jeg havde levet af at lave kriminalitet, siden jeg var 13 år gammel, siger Thomas Liljedahl.

Han voksede op i et socialt belastet område i Kongens Lyngby, men ville gerne gøre op med sin kriminelle livsbane. Så han rykkede til Jylland og fik chancen for et nyt liv med hjælp fra Give Steel.

Det var nødvendigt, mener han.

– Hvis jeg var taget tilbage til det, jeg altid havde gjort, havde jeg nok været død eller siddet i fængsel, siger Thomas Liljedahl.

Se indslaget fra TV MIDTVEST

En ny start for Lucas

”Det er bare fedt. Det er en ny start for mig efter mine 2 år i fængsel –
Her er så mange folk omkring en, der bare gerne vil hjælpe, selvom de ikke kender en. Det har jeg aldrig prøvet før”

TV Midtvest var på besøg hos Give Steel i Brande. I produktionen mødte de 20-årige Lucas, der er gået direkte fra fængsel til at arbejde ved Give Steel. Han er stadig kun praktikant, men drømmer om at blive smed. I Give Steel tror man på, at alle skal have en ny chance og opfordrer andre danske virksomheder til at tage sin del af ansvaret, – og ligeledes bidrage til at øge arbejdsstyrken i Danmark ved at ansætte flere lærlinge og mennesker fra kanten af arbejdsmarkedet. Med den sociale bæredygtighedsberegner kan virksomhederne dokumentere den økonomiske gevinst for samfundet, når de ansætter mennesker, der ellers ville være på offentlig forsørgelse. Beregneren stilles gratis til rådighed for alle virksomheder, der vil dokumentere deres sociale bundlinje.

Se indslaget fra TV MIDTVEST

Give Steel vinder People Prize 2021

Give Steel har vundet årets CSR People Prize i kategorien ”Virksomheder over 250 medarbejdere”. Prisen, der uddeles af CABI, er en hyldest til virksomheder, der gør en ekstraordinær indsats for at tage socialt ansvar.

I forbindelse med kåringen udtalte juryen:

”Give Steel A/S har en lang tradition for at tage et socialt ansvar, og virksomheden åbner gerne sine døre for udsatte unge, flygtninge, personer med fysisk eller psykisk handicap, misbrugere eller tidligere kriminelle. I dag har virksomheden 58 ansatte, som på den ene eller den anden måde har været på kanten af arbejdsmarkedet. Ud af disse er 30 lærlinge. Give Steel udmærker sig ved positive data for deres sociale ansvar målt gennem Benchmarkmodellen. I det hele taget har juryen bemærket, at Give Steel A/S har en meget bred indsats og tager et socialt ansvar på en lang række parametre. Det gælder f.eks. også indsatsen for at uddanne lærlinge give mennesker en chance for uddannelse og arbejde med initiativet ’We grow people’.”

Give Steel giver indsatte i fængslerne svejserkursus: Når vi kan gøre en forskel – så har vi også en pligt til det

Udfordrede unge og indsatte i fængslerne gider ikke autoriteter, men når Give Steel møder op med deres ”svejse”-trailer bliver der lyttet, fortæller adm. direktør Torben Larsen.

– Mange udfordrede unge og indsatte i danske fængsler har aldrig før oplevet, at de er gode til noget eller blevet taget alvorligt, sådan siger Torben Larsen.

Han er adm. direktør og ejer af Give Steel A/S, der har etableret en mobil svejsetrailer, der kører rundt i hele landet og tilbyder svejsekurser i et privat/offentligt samarbejde, herunder AMU kurser til indsatte i fængsler.

Kurserne skal vække de unges interesse for smedefaget og skal generelt give kursisterne lyst til en uddannelse som smed.

(Dansk Industri Business, 19.10.2021)

 

 

Reformkommisssionens formand fremhæver bl.a. Give Steel

”Vi er sandet helt til i forhold til, hvad vi kan gøre. Gennem årene er vi blevet vant til at betale en høj skat og forventer så, at velfærdsstaten skal løse alle vores problemer. Men noget af det, jeg har lært i min tid som formand for kommissionen, er, at det ikke kommer til at ske. Vi får det ikke løst, og det bliver sindssygt dyrt, hvis vi tror, at det offentlige kan løse de her problemer alene. Der er brug for at gøre nogle andre ting,” siger Nina Smith i et interview med Mandag Morgen.

Hun forestiller sig, at virksomhederne kan være med til at skaffe flere fritidsjob og praktikpladser til unge. De kan oprette job på otte-ti timer om ugen i begyndelsen til voksne, da mange af dem vil knække nakken, hvis de bliver presset til at arbejde 37 timer om ugen.

”Der er masser af gode eksempler på virksomheder, der tager et ansvar, og som andre kan lade sig inspirere af,” siger Nina Smith.

Hun fremhæver eksempler som Danish Crown, NCC Danmark, Phønix Tag Materialer, Mountain Top, Coop, Give Steel og Eimskip, der på hver deres måder hjælper folk på kanten af samfundet til at komme i job.

(Mandag Morgen, 30.08.2022)